Biorganik Bio Mungó Bab 500g
Greenmark Bio Adzuki bab 500g
Greenmark Bio Barna lencse 500g
Greenmark Bio Beluga Fekete lencse 500g
Greenmark Bio Csicseriborsó 500g
Greenmark Bio Kidney Vörösbab 500g
Greenmark Bio Sárga Lencse felezett 500g
Greenmark Bio Szójabab 500g
Greenmark Bio Vörös Lencse 500g
Lakshmy Felezett mungóbab 250g A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Magas fehérje- és keményítőtartalmú növény. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban van jelentősége,) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz.
Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1347 KJ / 322 kcal Fehérje: 21,7g, Szénhidrát: 44,5g, Zsír: 6g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium.
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E
Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle. Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc. A babhoz, lencséhez hasonlóan készíthető el. 1 csésze csicseriborsó 4 csésze vízben főzve. Az áztatólevet ki kell önteni!
Gyártó/:Forgalmazó:
Dénes-Natura Kft.
7634 Pécs, Nagy-berki út 8/2.