Biorganik Bio Mungó Bab 500g
Greenmark Bio Adzuki bab 500g
Greenmark Bio Barna lencse 500g
Greenmark Bio Beluga Fekete lencse 500g
Greenmark Bio Csicseriborsó 500g
Greenmark Bio Kidney Vörösbab 500g
Greenmark Bio Sárga Lencse felezett 500g
Greenmark Bio Szójabab 500g
Greenmark Bio Vörös Lencse 500g
Lakshmy Felezett mungóbab 250g
Az indiai, török, spanyol konyhák rendszeresen használt növénye.
Mire jó a csicseriborsó?
A csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér-koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.
Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.
Felhasználása:
A humusz fő alapanyaga. Levesek, főzelékek készíthetők belőle. 8-10 óra áztatást igényel.
Főzése:
A csicseri borsó főzési ideje minimum 30 perc, ha előző este beáztattuk. Egy csipet szódabikarbóna hozzáadásával csökkenthetjük ezt az időt.
Diéták:
A csicseriborsó ballasztanyagai hatékony segítséget jelentenek az emésztőrendszer salaktalanításában, ezáltal a szervezet méregtelenítésében is.
Magas proteintartalmának köszönhetően vegetáriánus étrendbe is beilleszthető.
Alacsony a glikémiás indexe, így sokáig telítettség érzést ad. Candida diéta során is fogyasztható.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1384 / 331
Fehérje (g / 100 g) 21,7
Szénhidrát (g / 100 g) 73,4
Zsír (g / 100 g) 1,5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E
Forgalmazó: Greenmark International Kft. 1061 Budapest, Király u. 30-32.