Összetevők: élelmi rostok (cellulóz), tojáspor, útifűmaghéj, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogénkarbonát (szódabikarbóna), GDL (glükono-delta-lakton) sűrítőanyag: konjac liszt, xantán, aromák: Bourbon vanília őrlemény, vanillin, (1%), színezék: béta karotin.
Hozzávalók 12 db muffinhoz vagy 20cm x 33cm tepsi piskótához:
1 zacskó NoCarb Muffin por (150g)
370 ml víz vagy növényi tej
20 ml olaj
130-150g édesítő (ízlés szerint, a diétának megfelelő édesítő)
Elkészítés: A muffin porhoz adja hozzá az édesítőt, az olajat és a folyadékot, majd keverje el csomómentesen. A masszát nedves kanállal adagolja muffin formába vagy simítsa tepsibe, majd előmelegített sütőben 180 fokon süsse 25 percig. (tűpróba - a sütési idő és a hőfok függ a sütési funkciótól /pl. légkeverés/ és a sütőtől /pl. hagyományos/)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen