Termékleírás
Növényi fehérjeforrás
Tojásmentes
Gluténmentes
Vegán
Kukoricamentes
Szójamentes
Összetevők: Hajdinaliszt, ivóvíz, batátaliszt.
A termék szezámmagot is feldolgozó bérgyártónk üzemében készült.
Átlagos tápérték | 100 g száraz-tésztában | 100 g kifőtt tésztában* |
energia: | 1510 kJ /357 kcal | 581 kJ /137 kcal |
zsír: | 3,4 g | 1,3 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,6 g | 0,2 g |
szénhidrát: | 65,3 g | 25,0 g |
- amelyből cukrok: | 5,3 g | 2,0 g |
rost: | 6,2 g | 2,4 g |
fehérje: | 13,2 g | 5,1 g |
só: | 0,05 g | 0,02 g |
Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
*Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 4-6 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Nettó tömeg: 200 g