Az emberiség első gabonájából készített különlegesség hiánypótló testi- és szellemi eledel.
100% alakor ősbúza száraztészta, a világ legtisztább gabonájából.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Főzési idő: 8-10 perc
Tojásmentes tészta.
Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Összetevők
Bio alakor teljes őrlésű ősbúzaliszt
Víz
Átlagos tápérték / 100 g
Energia:1637kJ / 387 kcal
Zsír: 3,2 g
amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 71,8 g
amelyből cukor: 4,1 g
Élelmi rost: 3,2 g
Fehérje: 7,7 g
Só: 0,025 g
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.