Bio Naturgold Tönköly fehér tészta cérnametélt 250g
Bio Naturgold Tönköly tészta orsó 250g
Fürjpiac tészta sodrott csiga 25 fürjtojásos 300g
Alga Tengeri Nori Sushi lapok 10 db
Bio Naturgold Tönköly teljes kiőrlésű tészta fodros nagykocka 250g
Bulkshop Vöröslencse tészta orsó 200g
Bulkshop Vöröslencse tészta szélesmetélt 200g
Dennree Pasta Durum bio Lasagne tészta 250g
Naturgold Bio Alakor ősbúza száraztészta csiga 250g
Naturgold bio alakor ősbúza tészta teljeskiőrlésű orsó 250g
Naturgold bio durum tészta 500g
Naturgold Bio Tönköly Csigatészta 250g
A japán nori Koreában gim (kim) név alatt ismert, ez is – akárcsak a nori - egy gyűjtőnév tulajdonképpen: így hívnak minden ehető tengeri algát a vörös algafaj Pyropia nemzetségéből.
A friss algából papírkészítésre emlékeztető technológiával állítják elő a szárított, préselt, papír vékonyságú algalapokat.
Ez a szárított és pirított koreai termék 10 db vékony lapot tartalmaz, egy lap mérete nagyjából 18*20 cm.
Mélyzöld, sötét szín és markáns tenger-íz jellemzi. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma, de magas a rost-, A és B12 vitamin-, kálium, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.
Felhasználás: Bár koreai termék, ugyanúgy használható norimaki sushi, onigiri és temaki betekerésére is.
A gimbap-ot, a makisushi koreai változatát is el lehet vele készíteni.
A gimbap bár sokban hasonlít a japán makisushihoz, van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem szezámolajat használnak, a kimet is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.
Koreában gyakran kerül köretként (banchan) az asztalra, szezámolajban pirítva, kicsit megsózva, kisebb kockákra vágva, vagy éppen alkoholos italok snack-kísérőjeként. Bő olajban kisütött verziója a bugak.
Általánosabb felhasználás esetén a lapokat kisebb darabokra törve, hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, ill. salátákhoz, tésztás ételekhez, rizshez.
Szójaszószban hosszan főzve, egy ízgazdag, besűrűsödött pompás szószt kapunk.
Összetétel: szárított nori alga
FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max. 2,5 g szárított nori fogyasztható naponta (1 lap).
A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!
Származási ország: Korea
Használat/adagolás | Levesbe, rizsbe főzve is fogyasztható. Figyelem: A termék magas jódtartalma miatt napi 3 gr feletti mennyiség fogyasztása nem ajánlott. |