Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.
Miért jó?
A mák, amelyet régóta, széles körben ismerünk, a mediterrán eredetű.
A magas tápértékű mák értékes ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjét, és esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Az ásványi anyagok közül foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, nátriumot és vasat, a vitaminok közül E-, B6-vitamint, biotint és pantoténsavat tartalmaz.
A Kalifa darált mák jelentősen megkönnyíti a háziasszonyok dolgát a konyhában, hiszen szinte azonnal felhasználható tészták, sütemények ízesítőjeként.
Átlagos tápérték (100g termékben):
Energia: 503kcal / 2075kJ
Fehérje: 20,6g
Zsír: 39,14g
Telített zsírsavak: 4,93g
Szénhidrát: 2,85g
Cukor: 2,67g
Keményítő: 0,18g
Élelmi rost: 28,54g
Nátrium: <0,01g