10x több omega-3 mint a lazacban
9x több antioxidáns mint a narancsban
5x több vas mint a spenótban
5x több kalcium mint a tejben
3x több elemi rost mint a korpában
99,9% tisztaság GAP, GMP
A chia mag Dél-Amerikából származik, ahol a Maják és az Aztékok használták a jobb fizikai és mentális állóképesség elérése érdekében. Maga a “chia” szó a Maja nyelvben energiát jelent, ami nem is meglepő, ha csak azt tudjuk, hogy milyen hatalmas a tápértéke a chia magnak.
A chia mag egy teljes értékű fehérjeforrás. Valójában kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák.
Kitűnő rostforrás. Remek vastagbél tisztító. Ténylegesen kipucolja az emésztőrendszert, így több értékes tápanyagot tud felszívni a szervezet, míg a hulladék kikerül az emésztőrendszerből. A chia maggal könnyebb a fogyás is, mivel az élelmiszer ízének megváltoztatása nélkül juttat több tápanyagot a szervezetbe. Mivel a szénhidrátok felszívódását lassítja, ezért hamar úgy érezheti, hogy megtelt. A magok kitisztítják a régi “szemetet” a belekből, így méregtelenítve fogyhat.
Javítja a fizikai állóképességet, segít megőrizni a szervezet hidratáltságát és a kiegyensúlyozott elektrolitokat, így tökéletes étel sportolók számára is.
Ezek az apró magvak tele vannak kalciummal, tartalmaznak még bórt. A bór egy olyan nyomelem, amely segít a kalciumot beépíteni a csontokba.
A chia magja 5-ször több vasat tartalmaz, mint a spenót, amelyre nagy szükség van ahhoz, hogy az oxigén a tüdőből a szervekbe és izmokba jusson.
Gluténmentes.
Felhasználása: Tegyen 2 teáskanál Chia magot 0,5 dl vízbe, jól elkeverve, majd hagyja állni míg bezselésedik (kb. 1 óra) és utána fogyasztható. Joghurthoz, müzlihez, tejtermékekhez, levesekhez, salátákhoz, öntetekhez, süteményekhez egyaránt hozzáadható, nem változtat azok eredeti ízén. Fogyókúrás étrendeknek is ajánlott kiegészítője.