A Tojásfehérje por használata nagyon előnyös édesipari termékek, pékáruk, húskészítmények előállításánál. A kíméletes szárítás következtében a felhasználásra visszahígított termék fizikai és kémiai jellemzői közel azonosak a friss tojásfehérjéével. Ha Tojásfehérje port használ, nincs szüksége helyigényes tojásraktárra, sem hűtőkamrára, elég egy olyan helyiség, amely biztosítja a hűvös, száraz, direkt napfénytől védett körülményeket. A hosszú minőségmegőrzési idő miatt nem kell pontosan, előre megterveznie az alapanyag szükségletét, a váratlan megrendeléseit is pontosan tudja teljesíteni.
A Tojásfehérje por az Európai Parlament és a Tanács 1308/2013/EU és a Bizottság 589/2008/EK rendelete szerinti „A” osztályú, friss tyúktojásból készített, homogénezett és pasztőrözött tojásfehérje lé porlasztószárításával készül. A tyúktojáson kívül egyéb allergén összetevőt nem tartalmaz. A termék nehézfém, dioxin és PCB tartalma megfelel a Bizottság 1881/2006/EK és a 49/2014.(IV.29.) VM rendeletek által meghatározott határértékeknek. Felhasználásuk visszahígítással, 1 tömegrész Tojásfehérje por és 8 tömegrész ivóvíz egyenletes, csomómentes elkeverésével történik.
Származási ország: Magyarország
Minőségbiztosítási rendszer: ISO 9001:2015, HACCP
[FIZIKAI ÉS KÉMIAI PARAMÉTEREK] |
|
Szín | Fehér, idegen anyagot, szennyezést, égett szemcséket nem tartalmaz. |
Íz és illat | Tojásfehérje porra jellemző, idegen íztől és illattól mentes |
Állomány | Egyenletes, az esetleges szemcsék újjal könnyen szétnyomhatók. |
1 kg tartalmaz | 240-260 db tojás fehérjéjét |
Nedvesség tartalom | max.:8 % |
* |
|
Átlagos tápérték 100 g termékben |
|
Energiatartalom | 2 050 kJ/480 kcal |
Zsírtartalom | 0 g |
-ebből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát tartalom | 6,0 g |
-ebből cukrok | 4 g |
Élelmi rost | 0 g |
Fehérjetartalom | 83,0 g |
Só | 3,8 g (irodalmi adat) |
* |
|
Egyéb adatok |
|
Transz zsírsavak (TFA) | <0,1 g/100 g |
Kémhatás (pH) | 7,5 -9,0 |
Oldhatóság | min.:90 % |