Biorganik bio Kukoricakeményítő 250g
Biorganik Bio tápiókakeményítő 250g
Bulkshop Inulin 250g
Byodo bio pudingpor csokis 46g
Byodo bio vaníliás puding 36g
Capriovus Tojásfehérje por 150g
Éden Agar-Agar 100g
Kaldeneker Pektin természetes lekvárzselésítő 60g
Love Diet Étkezési szódabikarbóna 1kg
Mester Guarmagliszt (guargumi) 200g
N&Z Étkezési Zselatin 500g Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez.
A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma. A pektinről itt részletesen olvashatsz.
Felhasználása: a pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60 g pektin 10 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.