A lazacolaj gazdag forrása az omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavakból 300-1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta.
A többszörösen telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat a vitaminokhoz hasonlóan a szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával, élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni. Az omega-3 olajok legfontosabb forrásai a halak.
Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható. Alkalmazható akár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk közvetlenül is. Közvetlenül fogyasztva 3-5 ml-t a nyelv alá véve, majd vízet kortyolva még a jellegzetes, erős hal íz sem érződik.
A napi étrendben 1-5 ml halolaj rendszeres fogyasztása javasolt (2x1 teáskanál).
Tápanyagösszetétel 100 ml termékben: Energiatartalom: 3404 KJ/828 kcal
Fehérje 0 g
Szénhidrát 0 g
Összes zsír 92 g
Ebből telített 23 g
Egyszeresen telített 23 g
Többszörösen telített 46 g
EPA 18 g
DHA 11 g
Összes omega-3 36 g