A kuszkusz marokkói nemzeti étel, búzatésztából készült apró darabocskák. A búzatésztából készült tésztát egy apró lukacskákkal teli reszelőn átpréselik, így lesznek még a tarhonyánál is apróbb szemek.
Elkészítése: vízben megfőzni, vagy gőzben megpárolni, amíg puha lesz. Forraljuk fel a vizet, majd öntsük bele a kuszkuszt 1:1 arányban. Takarjuk le, vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni legalább öt percig, amíg megpuhul.
Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.
Tápanyagtartalom: Energiaérték: 1460 KJ / 344 kcal, Fehérje: 15g, Szénhidrát: 69g, Zsír: 2,2g
Összetevők: durum búzadara, egész búzaszemből
Gyártó/Forgalmazó:
Biorganik Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út