Alce Nero Bio Kakaópor 75g
Biomenü bio Kakaómassza tallér perui 125g
Biomenü Bio Kakaópor perui 125g
Biomenü Bio kakaópor perui 250g
Biomenü bio Kakaóvaj tallér 125g
Biomenü Bio karobpor 125g
Biomenü bio perui zúzott nyers Kakaóbab 250g
Biomenü bio perui zúzott nyers Kakaóbab125g
Biomenü Perui kakaóbab 125g
Nature Cookta Holland Kakaópor 20-22% 200g A nyers perui kakaópor Criollo fajtájú, ez a legritkább, legfinomabb kakaófajta. Az összes kakaótermelés 10-15%-át adja. A kakaópor készítése során a nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a préselés során kakaó vaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá őrölnek, így készül a kakaópor.
A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el mint a kategóriájában vezető Acai bogyó. A folyékonnyá váló masszában zajló kémiai folyamatok során csökken a bab keserűsége.
Antioxidánsokkal telített, elismerten az egészséges szívműködést segítő táplálék. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja. Ezek a zsírok nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint sztearinsav és palmitinsav, illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz ezek közé tartozik a triptofán és a argine.
Összetevők: 100% BIO Criollo kakaó Peruból
Egy adag = ízlés szerint
A kakaóporból készíthetünk italokat és használhatjuk sütéshez-főzéshez egyaránt.
Tárolás: Tárolja hűvös (kb. 18-20 C fok), sötét és száraz helyen.