Az édes és tápláló fehér faeper tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A fehér faeper tartalmaz egy másik egyedi tápanyagot is – a rezveratrolt.
A szívbarát csemege. Gazdag polifenol- és rostforrás, aktív szabadgyök fogó, antioxidáns.
A termék tulajdonságai:
A bogyókat hagyományosan az eperfa rázásával, majd a talajra eső bogyók összegyűjtésével takarítják be. Az eperbogyók joghurtokhoz, gabonafélékhez, turmixokhoz és sültekhez is használhatók. A bogyós gyümölcsök finom íze és szerkezete tökéletes választás a snackekhez is.
Faeper
Az eperfa Európa legnagyobb részén – Magyarországon is – honos. Májusban virágzik, a porzós barkák halványzöld színűek, az érett gyümölcs színe fehér, de van sötétbordó, majdnem fekete változata is. Az eperfafélék termése gazdag polifenol forrás, kvercetin, rutin, kempferol, apigenin, luteolin és izokvercetin is található bennük, melyek mind kiváló antioxidánsok. Mind a fehér, mind a vörös és a fekete gyümölcs is gazdag fenolforrás, ezáltal jótékonyan hatnak a szívműködésre.
Javasolt felhasználás: 1 adag naponta, nyersen vagy ételhez keverve. Egy adag = 10-15 g
Hatóanyag tartalom (100g):
Energia 1487 kJ/355 kcal
Zsír 3,1g
– amelyből telített zsírsav 0,7g
– amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 0,3g
– amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 1,9g
Szénhidrát 74,2g
– amelyből cukor 68,9g
Rost 5,8g
Fehérje (protein) 3,8g
Só 0,1g
Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve tartandó.