AnnaPanni gluténmentes Kovászos Kenyérliszt 1kg
Avena GoFit Gluténmentes Zabpehelyliszt 500g
Barbara Gluténmentes Lisztkeverék Kenyér és Kelt tésztához 1kg
Barbara Gluténmentes Lisztkeverék sütéshez-főzéshez 1kg
Bauckhof Bio Teljes kiörlésű barna kölesliszt 425g
Bonetta vörös lencse liszt gluténmentes 250g
Bonetta vörös lencse liszt gluténmentes 500g
Civita kukoricaliszt gluténmentes 1000g
Éden Bake-Free Lángos-Fánk lisztkeverék 1000g
Éden Bake-Free Szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék 1000g
Éden gluténmentes Kölesliszt 500g A kovászos gluténmentes kenyér lisztkeverék kukorica-, lupin (csillagfürt)-, tej- és tojásmentes is egyben. Az kovászos gluténmentes lisztkeverék különlegessége, hogy a hozzáadott kovász és élesztő miatt a javul a késztermék íze, illata, eltarthatósága és a tészta megmunkálhatósága.
A kovászos lisztkeverékből elsősorban kenyér, de bármilyen élesztős tészta elkészíthető. A recepteknél arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű maghéj korpa). Továbbá nem minden recepthez illik a kovász különleges ízvilága. Továbbá a lisztkeverék rizsliszt alapú devitalizált kovászt tartalmaz, ami egy inaktív szárított kovász. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség érési időre, hiszen nem tartalmaz (már) élő organizmust. Ezáltal az élesztős tészták gyorsan elkészíthetők, megbízható minőségben, a kovász különleges illatával és ízével.
Összetevők: Rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, dextróz, élesztő, kovász, növényi rost (psyllium), sűrítőanyag (E464), emulgeátor (E491).
Átlagos tápérték és energiatartalom 100g termékben:
Energia: 1423 kJ (340 kcal), Zsír: 0,7 g, Telített zsírsavak: 0,3 g,
Szénhidrát: 75,9 g, Cukor: 1,8 g, Fehérje: 6,3 g, élelmi rost: 3,6 g, Só: 0 g
Hozzávalók szögletes kenyérhez: 50 dkg kenyérliszt, 5 dl meleg víz, 2 ek. olaj, só
Elkészítés: Keverje össze a hozzávalókat és dagassza a tésztát elektromos keverővel 2-3 percig. Simítsa el a zsiradékkal kikent sütőformában a tésztát és hagyja kelni kb. 10-15 percig. 200 fokos sütőben süsse kb. 50 percet, majd a formából kiszedve még kb. 20-25 percet. (Olaj helyett 40 g megolvasztott sütőmargarinnal készítve még tartósabb.)