A kovászos gluténmentes kenyér lisztkeverék kukorica-, lupin (csillagfürt)-, tej- és tojásmentes is egyben. Az kovászos gluténmentes lisztkeverék különlegessége, hogy a hozzáadott kovász és élesztő miatt a javul a késztermék íze, illata, eltarthatósága és a tészta megmunkálhatósága.
A kovászos lisztkeverékből elsősorban kenyér, de bármilyen élesztős tészta elkészíthető. A recepteknél arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű maghéj korpa). Továbbá nem minden recepthez illik a kovász különleges ízvilága. Továbbá a lisztkeverék rizsliszt alapú devitalizált kovászt tartalmaz, ami egy inaktív szárított kovász. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség érési időre, hiszen nem tartalmaz (már) élő organizmust. Ezáltal az élesztős tészták gyorsan elkészíthetők, megbízható minőségben, a kovász különleges illatával és ízével.
Összetevők: Rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, dextróz, élesztő, kovász, növényi rost (psyllium), sűrítőanyag (E464), emulgeátor (E491).
Átlagos tápérték és energiatartalom 100g termékben:
Energia: 1423 kJ (340 kcal), Zsír: 0,7 g, Telített zsírsavak: 0,3 g,
Szénhidrát: 75,9 g, Cukor: 1,8 g, Fehérje: 6,3 g, élelmi rost: 3,6 g, Só: 0 g
Hozzávalók szögletes kenyérhez: 50 dkg kenyérliszt, 5 dl meleg víz, 2 ek. olaj, só
Elkészítés: Keverje össze a hozzávalókat és dagassza a tésztát elektromos keverővel 2-3 percig. Simítsa el a zsiradékkal kikent sütőformában a tésztát és hagyja kelni kb. 10-15 percig. 200 fokos sütőben süsse kb. 50 percet, majd a formából kiszedve még kb. 20-25 percet. (Olaj helyett 40 g megolvasztott sütőmargarinnal készítve még tartósabb.)