Xilittel édesített csokoládéval bevont törökmogyoró szemek.
Összetevők: törökmogyoró, édesítőszer: xilit, kakaópor, kakaóvaj, kókuszliszt, pálmazsír
Kakaó szárazanyag a bevonatban minimum 60%.
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
Miért jó a törökmogyoró?
Táplálkozástani kutatások bizonyították, hogy a mogyoróban megvan a diófélék minden jó tulajdonsága. Az ízletes, tápláló mogyorószemekben sok a fehérje és a rost. Jelentős a vas-, foszfor- és káliumtartalma. A többi dióféléhez hasonlóan a mogyoróban is sok az E vitamin, és megtalálhatók benne a B vitaminok is. Ennek a diófélének is előnyös a zsírsavösszetétele: a magas olajtartalom ellenére sem terheli a szívet és az érrendszert, sőt, előnyösen befolyásolja a koleszterin-szintet.
Beltartalmi érték 100 grammra vetítve:
Energia kcal/kJ 497 kcal / 1482 kJ
Zsír 33g
Szénhidrát 24g
Fehérje 7 g
Só 0 g
Poliolok 17g
Gyártó:
Lendy Bt.
1174 Budapest, Bocskai István u. 4.
Forgalmazó:
Paleocentrum Kft.
1184 Budapest, Üllői út 288.