Menü
Kosár 0 db Kosár 0 db

Paleo édességek

Paleolit Törökmogyoró drazsé 100g
egységár: 8400 Ft/kg
Forgalmazó
Paleocentrum Kft.
Paleolit Törökmogyoró drazsé 100g
Leírás

 

Xilittel édesített csokoládéval bevont törökmogyoró szemek.

Összetevők: törökmogyoró, édesítőszer: xilit, kakaópor, kakaóvaj, kókuszliszt, pálmazsír

Kakaó szárazanyag a bevonatban minimum 60%.

 

Mi is az Eritrit?

Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.

Tulajdonságai azonban különböznek:

  • Glikémiás indexe: 0
  • Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g);
  • Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
  • Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést
  • Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
  • A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
  • Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
  • Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.

Miért jó a törökmogyoró?
Táplálkozástani kutatások bizonyították, hogy a mogyoróban megvan a diófélék minden jó tulajdonsága. Az ízletes, tápláló mogyorószemekben sok a fehérje és a rost. Jelentős a vas-, foszfor- és káliumtartalma. A többi dióféléhez hasonlóan a mogyoróban is sok az E vitamin, és megtalálhatók benne a B vitaminok is. Ennek a diófélének is előnyös a zsírsavösszetétele: a magas olajtartalom ellenére sem terheli a szívet és az érrendszert, sőt, előnyösen befolyásolja a koleszterin-szintet.

 

Beltartalmi érték 100 grammra vetítve:

Energia kcal/kJ 497 kcal / 1482 kJ

Zsír 33g

Szénhidrát 24g

Fehérje 7 g

Só 0 g

Poliolok 17g

 

 

Gyártó:

Lendy Bt.

1174 Budapest, Bocskai István u. 4.

Forgalmazó:
Paleocentrum Kft.
1184 Budapest, Üllői út 288.

 

Ár: 840 Ft
db
Hírlevél