Menü
Kosár 0 db Kosár 0 db

Paleo lisztek, darák

Nature Cookta Gesztenyeliszt 250g
egységár: 5720 Ft/kg
Forgalmazó
Lechner és Zentai Kft.
Nature Cookta Gesztenyeliszt 250g
Leírás

Gesztenyeliszt 

A Nature Cookta Gesztenyeliszt az Európai Unióból (Olaszországból) származik, és friss gesztenyéből készítik. Először 45-50 °C-on szárítják 15-20 napig, utána géppel hántolják. Eltávolítják a törmelékeket is, majd átszitálják az egészet. Először géppel, majd kézzel is átválogatják, csak ezután őrlik finomra. 

Franciaországban a mai napig a péksütemények egyik kedvenc alapanyaga. Hazánkban Beatrix királyné nevéhez fűződik, hogy a gesztenyés receptek elterjedhettek. Gesztenyelisztből sütöttek kenyereket és egyéb ételeket azokon a területeken, ahol nem termett meg a gabona, így például a Göcsejben és az Őrségben is.

Ezzel az alapanyaggal 100%-ban helyettesíthetjük a receptben előírt mennyiséget de más lisztekkel is keverhetjük. Erőteljes aromájának köszönhetően főként azoknak ajánlott, akik kedvelik a gesztenye ízét. Kimondottan kenyerek és péksütemények sütéséhez javasolt, főleg mandula, mogyoró, méz, gesztenye és csokoládé ízű ételekhez. Használja fel a Nature Cookta Gesztenyelisztet kelt tészták, palacsinták és kekszek készítéséhez. Erőteljes aromája a gnocchi tésztájával is kiváló.

Eredeti csomagolásában tárolva száraz, hűvös helyen tartandó! Főleg a nyári hónapokban felbontása után tartsa hűtőszekrényben 0-4 °C között, óvja az élősködőktől. A gesztenye a diófélékhez tartozik, ezért az arra allergiásoknak nem ajánlott a fogyasztása! 

A gesztenyeliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. 

Tartalmaz: 100% gesztenyeliszt 

Átlagos tápérték 100 g-ban: energia: 1436 kJ/343 kcal zsír: 4 g amelyből telített zsírok: 0 g szénhidrát: 76 g amelyből cukor: 0 g fehérje: 6 g só: 0 g 

Származási hely: Olaszország 

Kiszerelés: 250 gramm

Ár: 1.430 Ft
db
Hírlevél