Biomenü Bio Gyömbér őrölt 60g
Biomenü bio őrölt Fahéj ceyloni 60g
Biomenü bio őrölt Kurkuma 60g
Éden Kurkuma 100g
Fitodry Füszerpaprika őrlemény csemege 100g
Fitodry fűszerpaprika őrlemény csemege 500g
Greenmark Bio Édes Magyar Paprika 20g
Lakshmi Babérlevél egész 7g
Lakshmi Babérlevél őrölt 30g
Lakshmi Bazsalikom morzsolt 20g
Lakshmi Borókabogyó egész 30g A közönséges paprika táplálkozási értéke nagy, mert sok benne az értékes összetevő és sokoldalúan felhasználható. Csípősségét a kapszaicin nevű vegyület okozza, amely a néhány nem csípős fajtából hiányzik is.
A C-vitamin-tartalma 100 mg/100 g, de egyes fajták beérett termésében a 300 mg-ot is elérheti. Előnye, hogy savanyítva is megőrzi C-vitamin-tartalmát, ezért téli fogyasztása mindenkinek javasolt. Tartalmaz még illóolajat, cukrot, pektint, ásványi sókat, A, B1, B2-vitamint is. A sokféle karotinoid nemcsak festékanyag, de tápértékük is fontos.
A magyar konyha tipikus és közkedvelt fűszere, a magyar ételek az egész világon a paprikáról híresek.
Fontos, hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.
A jellegzetes magyar ételek ízét tovább javíthatjuk szárított cseresznyepaprikával vagy a kisméretűre növő, tűhegyes sárga vagy piros színű paprikával is. Ezeket NE az ételbe főzzük bele, hanem a magyaros ételek mellé tálaljuk fel. (Ez még a külföldi vendégek fogadásakor is így illik.)
p, li { white-space: pre-wrap; }
Gyártó/Forgalmazó:
Fitodry Kft.
H-5430 Tiszaföldvár, Hunyadi u. 12.