A kókuszcukorból vagy más néven pálmacukorból készített szirup a kókuszpálma virágának nektárjából kinyert természetes édesítőszer. A dél-kelet ázsiai régióban már régóta használják, hazánkban azonban csak mostanában vált népszerűvé. Glikémiás indexe alacsonyabb a cukorénál, a mézénél és az agave szirupénál is. Íze egyáltalán nem kókuszos, inkább karamelles jellegű. Utóíze nincsen, édesítő értéke pedig a cukoréhoz hasonló.
A vegetáriánus, vegán- és paleo étrendekben is elfogadott édesítőszer.
Ajánljuk kávéhoz, teához, süteményekhez, joghurthoz, koktélokhoz, smoothiekhoz és keleti ételek készítéséhez!
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia | 1.309 kJ / 312.0 KCAL |
Zsír | 0.1 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.0 g |
Szénhidrát | 78.0 g |
Amelyből cukrok | 78.0 g |
Só | 0.13 g |
Fehérje | 0.0 g |
Allergénfigyelmeztetés | Allergénmentes |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás | Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 |
Összetevők | kókuszvirág cukor*, víz. |
felhasználási információk | Kávék sütemények desszertek édesítésére. |
Tárolási információk | Normál szobahőmérsékleten. Lehetőleg 20 Celsius fok felett tartandó! (20 Celsius fok alatt kristályosodás fordulhat elő de ez nem befolyásolja a termék minőségét.) |
Újrahasznosítási információk | PET újrahasznosítható flakon + PA címke |