A kendermag fehérje por kiváló rostforrás, fehérjeforrás, sokféle nélkülözhetetlen növényi tápanyagot tartalmaz. Gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban és mind a 22 aminosavat tartalmazza.
Vegetáriánusok számára is alkalmas és azoknak az embereknek is, akik laktóz vagy glükóz érzékenyek, valamint cukorbetegek.
A kender az a ritka élelmiszer, ami mind a 22 aminosavat tartalmazza.Köztük azt a 8-at is, amit a szervezetünk magunktól nem tud előállítani és táplálékból kell magunkhoz vennünk.
A kender másik erénye az, hogy gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban, melyben ezek aránya ideális.
Alkalmazása: egy evőkanál (20-30g) kender fehérje port vízbe, tejbe, gyümölcslébe vagy turmixba tegyen bele, naponta 2-3 alkalommal vagy ahogy szükséges. Hozzáadhatjuk desszertekhez vagy turmixokhoz, illetve belefőzhetjük ételekbe, például kenyérbe.
Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!