Menü
Kosár 0 db Kosár 0 db

Camu Camu az amazonasi szupergyümölcs

2018. augusztus 08
6367
Camu Camu az amazonasi szupergyümölcs

A camu camu az Amazonas vidékéről származó vörös vagy sárga színű, savanykás gyümölcs ízű bogyó. Hatvanszor több C-vitamin van benne, mint a narancsban. Fél teáskanál camu por tartalmazza a napi C-vitamin szükségletünk 400 százalékát.  De nem ez az egyetlen, ami miatt érdemes fogyasztanunk. Tele van vitaminnal. Sok benne az A-vitamin, a niacin, a riboflavin, a vas, a kálium és a foszfor. Tulajdonképpen olyan, mint egy természetes multivitamin.

 

A camu vitamintartalma mellett kiemelkedő az aminosav tartalma, melyek között esszenciálisak is megtalálhatóak, vagyis olyanok, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, csak táplálkozással tudjuk bevinni. Kiemelendő ezek közül is a valin, amely gátolja az izomvesztést, támogatja az idegrendszert és a kognitív funkciókat.

 

További előnyei a camu camunak: egyes tanulmányok szerint vírusölő és antioxidáns hatású. Serkenti a szerotonin termelését, amelynek hangulatjavító hatása van. Energetizál, támogatja az íny, a szemek és a szív egészségét.  Lassítja az öregedést, és erősíti az immunrendszert. Emelheti a nők progeszteronszintjét, és segíthet a havi ciklus szabályozásában. Olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek a máj egészségét támogatják.

 

A camu camu kapható porformában, amelyet keverhetünk turmixba, joghurtba, péksütemények tésztájába vagy akár reggeli müzlinkbe, zabpelyhünkbe is.

Hírlevél