Menü
Kosár 0 db Kosár 0 db
  • A birsalma az ősz egyik szupergyümölcse
    2021. október 15
    2222
    Az őszi időszak fontos gyümölcse a birsalma, amely kiemelt szerepet játszott a népgyógyászatban is, hiszen számtalan jótékony hatással bír. Segíti az emésztést, antioxidáns hatású, támogatja az immunrendszert.
  • Karácsonyi illóolajok és testi-lelki hatásaik
    2018. december 12
    4132
    Ha otthonunkat és munkahelyünket is szeretnénk ráhangolni a Karácsony hangulatára, a különféle kis díszítők mellett ne felejtkezzünk el az ilyenkor jellegzetes, különlegesen finom illatú illóolajokról sem. Az illóolajoknak köszönhetően kellemes légkört tudunk biztosítani.
  • Szupergyümölcsünk a szőlő
    2018. augusztus 28
    4389
    Azt tudjuk, hogy nagyon finom és egészséges gyümölcs a szőlő, de hogy pontosan milyen jótékony hatásai vannak? Hogyan és mikor érdemes fogyasztanunk? Ebből a cikkünkből kiderül.
  • Camu Camu az amazonasi szupergyümölcs
    2018. augusztus 08
    6285
    Hatvanszor több C-vitamin van benne, mint a narancsban. Sok benne az A-vitamin, a niacin, a riboflavin, a vas, a kálium és a foszfor. Tulajdonképpen olyan, mint egy természetes multivitamin. És még további kedvező tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Légúti fertőzések, magas vérnyomás és a medvehagyma ereje
    2018. április 08
    4794
    A népi hagyomány szerint a barlangjából kibújó medve először a medvehagymát keresi, hogy a hosszú téli álom után kitisztítsa szervezetét, innen ered az elnevezése. A medvehagyma fiatal leveleit és hagymáját használjuk mi is természetes gyógyászati célokra.
  • Természetes ital meghűlésre
    2018. február 18
    3768
    Ősszel és télen a nyirkos idő különösen kedvez az influenzás megbetegedéseknek. Erősítsük immunrendszerünket természetes módszerekkel. Készítsünk influenza elleni tüdőstimuláló italt.
  • Melengető fűszerek a hűvős napokra
    2018. január 21
    4167
    Ahogy egyre rövidebbek és hűvösebbek a napok, annál nagyobb sikere van azoknak az ételeknek, melyek gazdagak és táplálóak, emellett pedig olyan fűszerekkel ízesítjük őket, melyek kellemesen átmelegítenek. Ráadásul ezek a fűszerek finom illatukkal sok ember számára az otthont, az ünnepeket idézik.
  • Csillagánizs megfázás idején
    2017. december 09
    4124
    A csillagánizs igen kellemes, az ánizshoz hasonló aromájú, de annál valamivel erősebb illatú, édeskés ízű, Dél-Kínában őshonos gyógy- és fűszernövény. Több étel- és italkülönlegesség neki köszönheti egyedi ízét és illatát.
  • A sokoldalú homoktövis
    2017. november 25
    3932
    A homoktövis védi és erősíti az immunrendszert, növeli szervezetünk védekezőképességének hatékonyságát, késlelteti az öregedési folyamatokat. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő - javítja az általános egészségi állapotot.
  • A csodálatos csipkebogyó
    2017. október 17
    6055
    A vadrózsa áltermését szinte mindannyian ismerjük: nyersen kimagozva vagy szárítva teaként is fogyasztjuk. Egyik legjelentősebb C-vitamin-forrásunk, hiszen négy evőkanál szárított csipkebogyó körülbelül 300 milligrammnyit tartalmaz az értékes vitaminból.
  • Mindent a csíráztatásról
    2017. szeptember 30
    8406
    Rengeteg mag van, amit csíráztathatunk, és nem is ördöngősség az egész. A csíráztatáshoz nem kell idő, nem kell külön hely, nem kell sok pénz, nem kell szakértelem, egyszóval semmi kifogás nem található arra, hogy ne próbálkozzunk meg vele. Nem kell hozzá idő: napi 2 szeri átöblítés, ami max. 5 perc.
  • Szupertáplálékunk a méz
    2017. június 01
    4290
    Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. Kiváló szénhidrátforrás, gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok.
Hírlevél