Hírlevél
Összetevők:
Dextróz, maltodextrin, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek
Tápanyag:
Energia: 1448 kj/348 kcal, zsír: 1,0 g ebből telített: 0,0 g, szénhidrát: 68,4 g ebből cukrok: 0,0 g, rost:4,3 g, fehérje: 13,4 g, só:0,01 g
Használata:
Lisztre számítva 0,5 %. Adagolás kenyérhez: 500 g liszt, 2,5 dl víz, 12,5 g só, 20 g élesztő, 2,5 g enzim-mix, az élesztőt langyos vízben vagy tejben megfuttatjuk. Az anyagokat összekeverjük, jól kidagasztjuk.cipót formálunk belőle. Langyos helyen kb. 40-50 percig kelesztjük, majd aranybarnára sütjük 220 °c-on. A megadott recept kenyérsütőgépben is alkalmazható.
Allergén:
Glutén