Fő termékkép

Ár: 640 Ft

Carnation Tyúkszemtapasz szaliciles 5db

Kiszerelés: 5db (128 Ft/db)

 

Kíméletesen felpuhítja és eltávolítja a tyúkszemet, ragasztó felülete biztos és fix tapadást biztosít, a légy filckorong csökkenti a súrlódást és a fájdalmat a cipőben.

Klinikailag igazoltan , már 10 napos kezelés alatt eltávolítja a tyúkszemet.

A Carnation szaliciles tyúkszemeltávolító tapasz alapanyaga a filc, használata kényelmes és egyszerű, a hatóanyagot és a védőtakarást egy tapaszban egyesíti.

A szaliciles Carnation tyúkszemtapasz előnyei:

Figyelmeztetés: Maximum három tyúkszemet kezeljen egyidejűleg!
16 év alattiak, terhes anyák és keringési zavarokkal szenvedők kérjenek orvosi tanácsot mielőtt használni kezdik. Cukorbetegek is csak orvosi felügyelet mellett használhatják. Minden esetben olvassa el a termék csoamgolásán található illetve ahhot mellékelt tájékoztatót!

Kiszerelés: 5 db tapasz

 

 

Amit tudni érdemes a tyúkszemről
A leggyakrabban előforduló probléma a lábon. Több fajtája létezik de elég, ha két legelterjedtebb változatát ismerjük meg: keménytyúkszem és lágytyúkszem. Fontos tudni, a tyúkszem nem fertőződik. Megjelenési formáját tekintve a kemény tyúkszem kúpalakú, fényes felületű fehér vagy világossárga színű bőrvastagodás. A kúp közepe kemény. A tyúkszemnek - a hiedelmekkel ellentétben - nincs "gyökere", a fájdalmat az okozza, hogy a kúpalakú vastag bőr nyomja, ingerli az ideget. Leginkább a lábujjak izületei felületén alakulnak ki. A lágytyúkszem a befülledésre hajlamos területeken jön létre, elsősorban a lábujjak között. Színtelen lágy formája a kemény tyúkszemnek.


Mitől jön létre a tyúkszem?

Elsősorban a kényelmetlen cipők, vagy a harisnya, zokni gyűrődése miatti nyomás, dörzsölődés okozza. A lábujjak összepréselése a cipőorrban elsődleges ok lehet. A nyomás, dörzsölés ellen a láb úgy védekezik, hogy megvastagítja a bőrt a védendő területen az ideg felett. Ez a vastagodás ezután már a fájdalom okozója lesz, kialakul a csúcsos középpont, azaz a tyúkszem.

Mit tehetünk az eltávolítás érdekében?

A kialakult tyúkszemet mechanikusan is el lehet távolítani, erre a pedikűrös műhelyek a legalkalmasabbak. Más megoldás a hatékony bőrreszelők vagy a gyógyszeres tyúkszemirtó tapasz, folyadék otthoni alkalmazása, melyek kockázata igen alacsony, kivéve a cukorbetegségben vagy keringési problémákban szenvedőket akiknek javasolt az orvosi konzultáció az otthoni kezelés megkezdése előtt.