Kakaóvaj
A kakaóvaj egy olyan természetes zsiradék, amely a csokoládé legfontosabb alapanyagát adja. A speciális étrendeket követőknek sem kell lemondani erről a természetes alapanyagról.
Hosszadalmas munkafolyamat előzi meg a kakaópor és a kakaóvaj kinyerését. A teljesen érett kakaóbabból kiszedett magokat szüretelés után fermentálják, vagyis erjeszteni kezdik, közben pedig folyamatosan forgatják őket, hogy elegendő oxigénhez jussanak. Az eljárás során a magok csíraképtelenné válnak, valamint megszerzik sötétbarna színüket és jellegzetes csokoládé ízüket. Fermentálás után szárítják őket. Ekkorra már igazi csokoládébarna színük is van. Töréskor különválasztják a kakaóbabból kinyert vajat és port, és további tisztítás után a zsiradékot tömbökbe formázzák.
A Nature Cookta Kakaóvaj bátran bevethető mindennapi étkezéseink során is, legyen szó sütésről, főzésről vagy párolásról. Nem csak édes ételek elkészítéséhez kitűnő, de sós finomságokhoz is nyugodtan használhatjuk. A zselatin helyettesítésére is kiváló alapanyag, a csokoládé paszták, szirupok és masszák elengedhetetlen hozzávalója.
A kakaóvaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
A terméket száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.
Tartalmaz: 100% tisztaságú PPP (Pure Prime Pressed=finomítatlan) kakaóvaj
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3771 kJ/900 kcal Zsír: 100 g amelyből telített zsírsavak: 62 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g fehérje: 0 g só: 0 g
Kiszerelés: 100 gramm