A szőlőmagliszt egy sokoldalúan felhasználható, finom állagú por, melyet vegyszermentesen nyernek ki a szőlőmagból. Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is. A vörös szőlőből készülő magliszt, a szőlő olajhoz hasonlóan rendkívül gazdag erős antioxidáns hatású vegyületekben.
Ajánlott adag napi egy kávéskanál, mely keverhető pl. joghurtba, mézbe, italokba, stb. Más maglisztekkel keverve sütéshez is használhatjuk.
A bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt, mézzel, joghurttal, citromlével keverve arcpakolásként is jótékony hatású.
Szőlőmagliszt a konyhában:
Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája.
Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl!
A nap bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek.
Tartalmaz: 100% szőlőmagliszt
Tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energia 1462 kJ / 234 kcal
Fehérje 12 g
Szénhidrát 21 g
Zsír 1,9 g
- telített zsírsavak 14 g
Élelmi rost 64,3 g
Na <2,3 g
Szárazanyag tartalom 98 %
Felhasználása: Sütéshez vagy önmagában. Napi maximum 1 teáskanál fogyasztása ajánlott.
Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Forgalmazó: Naturtrade Hungary Kft.
Szeged, Szabad Sajtó u. 54, 6725