Hírlevél
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, alacsony sikértartalmú bio rozsliszt. Gazdag B-vitaminban, jelentős a kalcium és magnézium tartalma. A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést. A rozsliszt fehérjéi nem állnak össze sikérré, mert a növényi nyálkaanyagok megakadályozzák a nagy molekulák kialakulását. Ezért tisztán rozslisztből nem célszerű kenyeret készíteni. (maximum 50%) A rozsliszt keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban magába zárja. Ebből is adódik, hogy a rozskenyér tovább marad friss állapotban.
100 g teljesőrlésű rozsliszt tartalmaz:
Energia 1420kJ (335kcal), Fehérje 11,6g, Zsír 1,9g, Szénhidrát 67,8g, Élelmi rost 2,3g