Menü
Kosár 0 db Kosár 0 db

Gluténmentes lisztek

B.Corn Gluténmentes alapliszt 750g
egységár: 1146 Ft/kg
Forgalmazó
B.Corn Gluténmentes alapliszt 750g
Leírás

 

A  Gluténmentes alapliszt 750g  felhasználásával  a fehér búzalisztbõl készültekhez hasonló   laza, pórusos szerkezetû kenyeret és más gluténmentes süteményt állíthatunk elõ a saját háztartásunkban is.
Szebb állagú a kenyér (sütemény), ha a kelesztést a sütõn kívül külön végezzük, és a megkelt kenyeret a már elõmelegített sütõben kezdjük el sütni. Ha a félig megsült kenyér felületét sima vízzel megmossuk, a kenyerünk szép fényes felületet kap.

Lehetséges a kenyérsütõ-automata használata is. Ekkor a rapid program használata ajánlatos, amikor is a kelesztés során nem alkalmaz a program újabb átkeverõ mûveletet. Nagyon lényeges a mennyiségek és hõfokok pontos betartása, mert csak így tartható stabilan az állandó minõség. Nem mindig megfelelõ a beprogramozott kelesztési idõ, hosszabbítsuk meg a kelesztési idõt, vagy kapcsoljuk idõ elõtt a sütési periódust.

A termék a búza-, árpa-, rozs- és zab-származékokon kívül nem tartalmaz tej-, szója- és tojás-származékokat sem. Természetesen amennyiben a kedves felhasználó nem érzékeny ez utóbbi allergénekre, úgy a saját konkrét receptjébe kivánatos beépíteni ezeket az egyébként biológiailag rendkívül értékes élelmiszer alapanyagokat is.

A termék deklaráltan alacsony szinten tartalmazza a fenilalanin eszenciális aminósavat, és így a fenilketonúriás betegek is be tudják tervezni a kezelõorvosukkal közremûködve a diétájukba.
A címkén szereplõ kenyér alaprecept egy élesztõs változat, de ha az élesztõ által hozott plusz fenilalanin nem kivánatos, használjuk a sütõporos lazítás lehetõségét.

Összetevők

Kukoricakeményítõ, elõfõzött kukoricaliszt, sürítõanyag: xantán-gumi, guarmagliszt, savanyúságot szabályozó: kalcium-citrát. SO2 tartalom max.: 50mg/kg

Tápanyagok

TÁPÉRTÉKADATOK:

Keményítõ 84g/100g
Cukor 0g/100g
Élelmirost 4g/100g
Növényi zsír 0,3g/100g
Ásványi anyag 0,5g/100g

Fehérje            .1,13g/100g
ebbõl fenilalanin      .. .61mg/100g
-a késztermékben   .57mg/100g

Energiatartalom: 1459kJ/100g

 

Ár: 860 Ft
db
Hírlevél