Fő termékkép

Ár: 1.770 Ft

Bio Agavé szirup lime 350g

Kiszerelés: 350g (5057 Ft/kg)

 

Az agávészirup a finomított cukrok és mesterséges édesítőszerek természetes alternatívája. A nyolc évesnél idősebb agávé szárából csapolják le azt a koncentrált nedvet, amiből a rendkívül sokoldalúan használható agávészirup készül. Minél idősebb a növény, annál több nedvet ad le. Az így kinyert folyadékot préselés után hőkezelik, ezzel hidrolizálják a cukrot. Ez a koncentrátum fruktózt és glükózt tartalmaz. 100 ml agávészirup 300 kalóriát tartalmaz, ami megegyezik a fehér cukor energiatartalmával, azonban az agávészirup negyven százalékkal édesebb, mint a cukor, így a kívánt íz eléréshez kisebb adagra, vagyis kevesebb kalóriára van szükség.


Az agávészirup az édes ízekre vágyó cukorbetegek számára is jó választás (orvosi javallat birtokában), ugyanis alacsony glikémiás indexének köszönhetően lassabban, egyenletesebben emeli meg a vércukorszintet, ezért a glükóz sejtekhez jutásához kevesebb inzulinra van szükség. Az 55 alatti glikémiás indexű ételek kevésbé járulnak hozzá a zsír elraktározásához, így az agávészirup használata a súlycsökkenés mellett a laposabb has elérését is elősegíti.


Az ízesített agávészirup kiváló megoldás gyümölcssaláták, desszertek, palacsinták, gofrik dekorálásához, de ideális édesítő és ízesítő teához, kávéhoz, joghurthoz is. Akár a konyhában, egy pikniken vagy épp egy bárpult mögött legyen dolgunk, az agávészirup felhasználási lehetőségeinek csak a képzeletünk szab határt.

 

Forgalmazó Kellys Healthy Life Kft.Magyarország (EU)2151 Fót, Alagi utca 60.