Fő termékkép

Ár: 1.110 Ft

Carnation Tyúkszemtapasz hidrokolloid 10db

Kiszerelés: 10 db (111 Ft/db)

 

Gyengéd, hatékony és természetes módszer a tyúkszem eltávolítására, használata után a kezelt felület védettebb lesz a tyúkszem kialakulásával szemben.
Kémiai anyagot nem tartalmaz.

Előnyei:

Kiszerelés: 10 db

Amit tudni érdemes a tyúkszemről

 A leggyakrabban előforduló probléma a lábon. Több fajtája létezik de elég, ha két legelterjedtebb változatát ismerjük meg: keménytyúkszem és lágytyúkszem. Fontos tudni, a tyúkszem nem fertőződik. Megjelenési formáját tekintve a kemény tyúkszem kúpalakú, fényes felületű fehér vagy világossárga színű bőrvastagodás. A kúp közepe kemény. A tyúkszemnek - a hiedelmekkel ellentétben - nincs "gyökere", a fájdalmat az okozza, hogy a kúpalakú vastag bőr nyomja, ingerli az ideget. Leginkább a lábujjak izületei felületén alakulnak ki. A lágytyúkszem a befülledésre hajlamos területeken jön létre, elsősorban a lábujjak között. Színtelen lágy formája a kemény tyúkszemnek.


Mitől jön létre a tyúkszem?

Elsősorban a kényelmetlen cipők, vagy a harisnya, zokni gyűrődése miatti nyomás, dörzsölődés okozza. A lábujjak összepréselése a cipőorrban elsődleges ok lehet. A nyomás, dörzsölés ellen a láb úgy védekezik, hogy megvastagítja a bőrt a védendő területen az ideg felett. Ez a vastagodás ezután már a fájdalom okozója lesz, kialakul a csúcsos középpont, azaz a tyúkszem.

Mit tehetünk az eltávolítás érdekében?

A kialakult tyúkszemet mechanikusan is el lehet távolítani, erre a pedikűrös műhelyek a legalkalmasabbak. Más megoldás a hatékony bőrreszelők vagy a gyógyszeres tyúkszemirtó tapasz, folyadék otthoni alkalmazása, melyek kockázata igen alacsony, kivéve a cukorbetegségben vagy keringési problémákban szenvedőket akiknek javasolt az orvosi konzultáció az otthoni kezelés megkezdése előtt.