Fő termékkép

Ár: 640 Ft

Carnation Bőrkeményedés tapasz 6db

Kiszerelés: 6db (106,66 Ft/db)

 

Bőrkeményedés elleni filc korong tapasz szalicilsavval, segít felpuhítani és eltávolítani a bőrkeményedést a sarkakon és a lábfejen.

Könnyen és kényelmesen alkalmazható, egyszerűen felhelyezhető filc tapasz szalicilsavval a bőrkeményedés eltávolítására és a fájó, kirepedezett sarok felület kipárnázására.

Figyelmeztetés: 16 év alattiak, terhes anyák és keringési zavarokkal szenvedők kérjenek orvosi tanácsot mielőtt használni kezdik. Cukorbetegek is csak orvosi felügyelet mellett használhatják. Mindig olvassa el a termék csomagolásán illetve a hozzá mellékelt utasításokat!

Kiszerelés: 2 db
CARNATION BŐRKEMÉNYEDÉS TAPASZ


A bőrkeményedés jól körülhatárolható megkeményedett bőrterület, felületén elhalt bőrrel. A csontozathoz közel lévő, csak kevés izommal párnázott területeken jelenik meg, a szervezet külső behatások elleni természetes védekezésének formája. Ilyen az előtalp és a sarok környéke. Nincs középpontja vagy gyökere, de az okozott fájdalom hasonló a tyúkszemhez.

Mitől jön létre bőrkeményedés?

A tyúkszemhez hasonlóan a folyamatos nyomás, dörzsölődés nyomán jelenik meg. Ennek oka lehet a testsúly helytelen eloszlása a talpterületen, de főként a rossz kialakítású cipő vagy a gyűrődő harisnya, zokni. Az ilyen hatások ellen szervezetünk természetes reakciója a bőr vastagítása, amely egy pont után már a fájdalom közvetlen forrásává válik.

Mit tehetünk ellene? Hogyan kezelhető?

A jól látható, körülhatárolható bőrkeményedést mechanikusan eltávolíthatja egy pedikűrös, de jól alkalmazhatók az otthoni módszerek akár egy dörzskővel, bőrreszelővel, vagy a gyógyszeres bőrkeményedés tapaszok, folyadék segítségével.