Fő termékkép

Ár: 670 Ft

Carnation Bütyökvédő tapasz 4db

Kiszerelés: 4 db (167,50 Ft/db)

CARNATION LÁB BÜTYÖKVÉDŐ TAPASZ Puha, egyszerűen alkalmazható kis bütyökvédő korongok, melyek csökkentik a láb bütyköt érő nyomástA bütyök formájához igazított magas minőség

CARNATION LÁB BÜTYÖKVÉDŐ TAPASZ 

Kiszerelés: 4 db

Mi az a lábbütyök?

A lábbütyök egy gyulladt, gyakran vízhólyaggal kísért elváltozás a láb nagyujjának töve felett. A nagyujj csontja megnyúlik és szögben befordul a többi lábujj felé természetellenesen préselve azokat egymáshoz. A második lábujj ezt a nyomást sok esetben nem bírja tartani, felfelé kitüremkedik a lábujjak sorából kitéve magát a cipő extra nyomásának, a tyúkszem, bőrkeményedés képződésének.

Hogyan jön létre a lábbütyök?

Sok esetben öröklődő probléma, de befolyással lehet a kényelmetlen cipő is különösen teenager korban, amikor a lábfej csontozatának végleges kialakulását természetellenes formájú rossz kialakítású cipő befolyásolja.

Mit tehetünk ellene? Hogyan kezelhetjük?

Előzzük meg a bajt, kényelmes cipők viselésével, ahol a lábujjaknak megfelelő helye van a cipőben. Ha a divat miatt választunk magas sarkú, szűk orrkialakítású cipőt, azt csak a lehető legrövidebb ideig tartsuk a lábunkon, legyen nálunk másik cipő, amivel adandó alkalommal leválthatjuk. Ha kialakult a bütyök, enyhítsük az okozott fájdalmat filc, vagy polimer gél bütyöktakaró párnával. A befordult ujjakat segítsük vissza a helyükre polimer gél lábujjelválasztóval.