Fő termékkép

Ár: 465 Ft

Dr. Chen Stevia szárított levél 20 g

Kiszerelés: 20 g (23,25 Ft/g)

A Stevia (más nevén édesfű vagy édes levél) az őszirózsafélék családjába tartozó évelő növény, mely Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer- és gyógynövény. Nálunk épp oly gyönyörű nevet kapott, amilyen gyönyörű hófehér virágokkal büszkélkedhet. Ő a Jázminpakóca.


A leveléből kinyerhető steviosidok mintegy 300-szor édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is édesebbek tőle. Levelében sok ásványi anyag (magnézium, kálium, cézium, cink, vas, foszfor mangán és kobalt), egyedülálló illóolajok, aminosavak és pektinek, sok vitamin (P-, A-, E-, C-), valamint béta-karotin és nikotinsav található. Fogyasztásakor nem alakul ki fogszuvasodás, a vércukorszintre nincs hatással, így cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Ez a növény Paraguayban őshonos, ahol a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is használták.


A szárított stevia levélből készíthetünk teát, így annak édesítéséről már nem kell külön gondoskodnunk. Az indiánok már évezredek óta gyógyteáik nélkülözhetetlen részeként tekintenek a stevia-ra. Teát úgy készíthetsz, hogy leforrázod a gyümölcsteát és a már „kész” teához teszel néhány levél steviát, benne hagyod néhány percig aztán átszűröd és fogyasztható.