Fő termékkép

Ár: 1.240 Ft

Meru Kókuszvirág cukor 500 g

Kiszerelés: 500 g (2480 Ft/kg)

Mi a kókuszpálma cukor?
A kókuszpálma virág nektárja kiszárítva. Dél-Kelet-Ázsiában,ahol a kókuszpálma bőségesen terem, több ezer éve használt tradícionális édesítő. Legnagyobb termelő a Filippin Köztársaság (Fülöp-szigetek).

 

Mi jellemzi?
Gazdag, karamelles ízű, bármihez használható ami édesítést kíván(sütéshez,főzéshez is). Alacsony a glikémiás indexe: GI=35.Ugyanannyi szükséges belőle, mint a hagyományos fehér cukorból.

Nagyon magas az ásványi anyag tartalma, gazdag káliumban, magnéziumban, cinkben és vasban. Ezen felül B1, B2, B3 és B6 vitamint is tartalmaz. A nektárban 16 féle aminosav található, legnagyobb mennyiségben a glutamin. Nagyobb mennyiségben tartalmaz még inositolt.

Hogyan készül?
A kinyílatlan torzsavirágzatokat melyeket hüvelyszerű burok véd betakarítják, majd vágást ejtenek rajtuk, amiből édes nedv kezd kifolyni. Egy virágzatból akár napi 4 liter is. Ezt a nedvet bambusztárolókba gyűjtik, majd hatalmas wokokban kíméletes hőfokon szárítják.