FejlécképFejlécképFejléckép
Meridián Biobolt webáruház Kövess minket aközösségi médiában is! Facebook Googel+ YouTube Twitter

Hírlevél feliratkozás Ajándék ötletek Videók

TOP 10

No. 3

Bioextra Echinacea csepp 50 ml

1.470 Ft

 

No. 4

Jó közérzet C-vitamin 1000 mg 30 db

875 Ft

 

No. 5

Crystal Silver 500 ml

2.995 Ft

 

No. 6

BioTech USA One a Day tabletta 100 db

3.490 Ft

 

No. 7

Ökonet (Biocom) Grapefruitmag kivonat 30 ml

4.195 Ft

 

No. 8

Dr. Steinberger Multi-Fit Ivólé 750ml

1.395 Ft

 

No. 9

Bonavini Lapacho tea 100 g

610 Ft

 

No. 10

Ganoderma + Shiitake instant tea 20 tasak

1.010 Ft

 

 

 

Hogyan készítsünk diétás mézeskalácsot?


Ha könnyen felszaladnak a kilók, esetleg diétás étrendet követsz, amit karácsonykor sem szeretnél megszegni, ugyanakkor vágysz a megszokott, finom sütemények ízére, íme egy recept, hogyan készíts csökkentett szénhidrát tartalmú mézeskalácsot.

 


Hozzávalók

80 g rizsliszt

80 g Dia-wellness Zero-6 lisztkeverék

75 g sütőtök

2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

50 g Iso whey zero fehérjepor mézeskalács ízű

2 tojásfehérje

Ízlés szerint természetes édesítő: eritritol vagy nyírfacukor

(A zölddel írott hozzávalókra kattintva megmutatjuk, mi mennyibe kerül és milyen kiszerelések közül választhatsz.)


Elkészítése

A sütőtököt megsütjük, majd eltávolítjuk a héját. A liszttel, a mézeskalács fűszerkeverékkel és egy adag fehérje porral együtt robotgépbe tesszük, alaposan elkeverjük. Ha úgy érezzük, tegyünk még hozzá természetes édesítőt. A tésztát kinyújtjuk, a formákat kiszaggatjuk, tojásfehérjével megkenjük a tetejét, és díszítjük.

A hagyományos mézeskalács díszítése a cukortól lesz fehér. Mivel itt nem használunk cukrot, ezért még sütés előtt díszítjük a süteményeket. Egy tojásfehérjét alaposan összedolgozunk 25g mézeskalács ízű fehérjeporral, hozzáteszünk 1 evőkanál rizslisztet, hogy sűrű masszát kapjunk. Díszítő habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele a mézeskalácsok tetejét.

175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

<<< vissza