FejlécképFejlécképFejléckép
Meridián Biobolt webáruház Kövess minket aközösségi médiában is! Facebook Googel+ YouTube Twitter

Hírlevél feliratkozás Ajándék ötletek Videók

TOP 10

No. 3

Bioextra Echinacea csepp 50 ml

1.210 Ft

 

No. 4

Jó közérzet C-vitamin 1000 mg 30 db

595 Ft

 

No. 5

Crystal Silver 500 ml

2.950 Ft

 

No. 6

BioTech USA One a Day tabletta 100 db

3.490 Ft

 

No. 7

Ökonet (Biocom) Grapefruitmag kivonat 30 ml

4.195 Ft

 

No. 8

Dr. Steinberger Multi-Fit Ivólé 750ml

1.395 Ft

 

No. 9

Bonavini Lapacho tea 100 g

610 Ft

 

No. 10

Ganoderma + Shiitake instant tea 20 tasak

1.010 Ft

 

Lúgosító és savasító ételek listája

 

A tavasz kiváló időszak szervezetünk lúgosítására. Egy jól végrehajtott lúgosítással testünk és bőrünk is megszépül, felesleges kilóktól, narancsbőrtől is megszabadulhatunk. Fittebbé, energikusabbá válhatunk általa. Számos készítmény közül választhatunk, ám ezeket érdemes megfelelő diétával is megtámogatnunk. Lúgosító kúránk ideje alatt azokat az élelmiszereket érdemes előnyben részesítenünk, amelyek segítik szervezetünk lúgosítását. Ám később sem árt számunkra, ha tudjuk, melyek a lúgosító és melyek a savasító hatással bíró élelmiszerek, vagyis melyek azok, amelyeket a későbbiek folyamán is érdemes kerülnünk, vagy legalább fogyasztásukat célszerű csökkentenünk, illetve melyek azok, amelyekből viszont többet kellene beillesztenünk a mindennapi étrendünkbe.

 

Sok egymásnak ellentmondó listát olvashatunk, ennek az az oka, hogy legtöbben magának az ételnek vagy az összetevőnek a savasságát/lúgosságát mérik, és nem azt a pH-t, amit az emésztés után kapunk. Kiváló példa erre a citrom, hiszen ez egy savas gyümölcs és a gyomorban még savasít is, ám tovább haladva az emésztés után már lúgosító hatású lesz, ezért a lúgosító ételek közé tartozik. (Ettől függetlenül itt megjegyeznénk, hogy gyomorfekélyeseknek -éppen a gyomorban még savasító hatása miatt,- lúgosító kúrára mégsem javasoljuk!)


Lúgosító (elektronokban gazdag) ételek

1. Nagyon lúgosít: szójalecitin, szójabab, lúgos víz, Himalaya só, tökmag, kelkáposzta, petrezselyem, uborka, fűfélék, csírák, szójacsíra, gyermekláncfű, tengeri zöldség

2. Közepesen lúgosít: limabab, száraz fehérbab, szójagranulátum, pirospaprika, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne bors, chili, cékla, zeller, retek, paradicsom, paprika, saláta, brokkoli, zöldbab, káposzta, zeller, sóska, spenót, fokhagyma, hagyma, avokádó

3. Enyhén lúgosít: lencse, szójaliszt, tofu, friss fűszernövények, olívaolaj, lenmagolaj, ligetszépe olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, borágó olaj, tőkehalmájolaj, tengeri halak olaja, meggy, citrom, grapefruit, lime, kókusz, zöld banán, hajdina, tönkölybúza, quinoa, kecsketej, mandula, fehér- és sárgarépa, torma, sárgarépa, szezámmag, édeskömény, római kömény, stevia, cikória, karfiol, karalábé, zöldborsó, snidling, póréhagyma, kelbimbó, spárga, cukkini, articsóka, rebarbara, vízitorma

 

Savasító (protonokban gazdag) ételek

1. Nagyon savasít: alkohol, szeszes italok, kávé, fekete tea, édesített gyümölcslevek, mustár, ecet, élesztő, lekvárok, kakaó, maláta, karob, szójaszósz, rizsszirup, nátrium-glutamát (ízfokozó), cukrozott aszalt gyümölcsök, kukorica, árpa, rozs, zabkorpa, disznóhús, borjúhús, marhahús, csirkehús, tojás, kagylók, sajt, túró, joghurt, tejsavó, fagylalt, kazein, szójasajt, kecskesajt, földimogyoró, pisztácia, kesudió, burgonya, mesterséges édesítők, fehér cukor, kukoricaszirup, melasz, fruktóz, juharszirup, méz, nádszirup, malátaszirup, barnarizs-szirup, gombák

2. Közepesen savasít: dió, tengeri halak, búza, zab, fehér rizs, barna rizs, vadrizs, fehér kenyér, rozs kenyér, korpás kenyér, teljes kiőrlésű kenyér, péksütemények, kekszek, őszi- és sárgabarack, görögdinnye, körte, szőlő, alma, eper, málna, ribizli, szeder, friss füge, áfonya, egres, banán, narancs, mandarin, mangó, ananász, papaya, guajáva, datolyaszilva, margarin, vaj, kukoricaolaj, ghí, asztali só, ketchup, majonéz, vanília, szerecsendió, friss gyümölcslé

3. Enyhén savasít: csicseriborsó, vesebab (vörös), fekete bab, búzahús (szejtán), curry por, napraforgó olaj, szőlőmag olaj, szilva, cseresznye, fekete ribizli, nektarin, sárgadinnye, friss datolya, köles, amaránt, édesvízi halak húsa tej, tejszín, tejföl, szójatej, rizstej, mogyoró, brazil vagy paradió, pekándió, napraforgómag, lenmag

 

(Listánk alapjául Dr. Robert O. Young (az Új Biológia elméletének megalkotója) iránymutatásai szolgáltak.)


Lúgosító készítmények weboldalunkon >>>

 

<<< vissza