FejlécképFejlécképFejléckép
Meridián Biobolt webáruház Kövess minket aközösségi médiában is! Facebook Googel+ YouTube Twitter

Hírlevél feliratkozás Ajándék ötletek Videók

TOP 10

No. 3

Bioextra Echinacea csepp 50 ml

1.470 Ft

 

No. 4

Jó közérzet C-vitamin 1000 mg 30 db

875 Ft

 

No. 5

Crystal Silver 500 ml

2.995 Ft

 

No. 6

BioTech USA One a Day tabletta 100 db

3.490 Ft

 

No. 7

Ökonet (Biocom) Grapefruitmag kivonat 30 ml

4.195 Ft

 

No. 8

Dr. Steinberger Multi-Fit Ivólé 750ml

1.395 Ft

 

No. 9

Bonavini Lapacho tea 100 g

610 Ft

 

No. 10

Ganoderma + Shiitake instant tea 20 tasak

1.010 Ft

 

Karácsonyfadísz keményítőből


Tetszőleges mintájú fehér karácsonyfadíszt készíthetünk szódabikarbónából és kukoricakeményítőből víz hozzáadásával. A fehér dísz önmagában is mutatós, de díszíthetjük kristályokkal, gyöngyökkel, száradás előtt csillámporral is megszórhatjuk. Nyomhatunk bele mintát. Jól mutat rajta például a csipkenyomat vagy a páfrányfenyő levelének mintázata. A megszáradt díszeket színezhetjük temperával, akrilfestékkel. Kötözőként használhatunk színes raffiát és szatén szalagot.



Alapanyagok kb. 40 közepes nagyságú díszhez:

2 dl-es pohár, amit mérőedényként használunk 

200g  szódabikarbóna

100g étkezési keményítő (a burgonya keményítő ideálisabb hozzá, a kukorica keményítő színe enyhén sárgás)

1 és 1/4 pohár víz

(A zölddel írott hozzávalókra kattintva megmutatjuk, mi mennyibe kerül és milyen kiszerelések közül választhatunk.)


Elkészítése:

A kimért szódabikarbónát és a keményítőt öntsük közepes méretű edénybe, adjuk hozzá a vizet és alaposan keverjük össze. A tejszín sűrűségű folyadékot folytonos kevergetés mellett kezdjük el közepes lángon melegíteni. Ahogy melegszik, pöfögő hangokat kiadva sűrűsödni kezd. Vigyázzunk, nehogy lekozmáljon! Addig kevergessük, amíg gyurma keménységű rugalmas anyagot nem kapunk. A masszát borítsuk munkafelületre, s ha már kicsit kihűlt, gyúrjuk össze. Lapítsuk ki kb. 3-4mm vékony lappá (több részletben dolgozzunk), ha a nyújtófára ragadna a massza, törölgessük le, hogy áthengerelve sima felületű maradjon.

 


Bármilyen sütikiszúrót használhatunk, a legjobbak azok, melyeket mézeskalácshoz is használnánk. Hurkapálcikával vagy szívószállal lyukasszunk ki minden díszt. A kiszúrt formákat helyezzük sütőlapra, tepsibe, és levegőn hagyjuk megszáradni. 10-12 óra alatt megkeményednek, de nem száradnak ki teljesen. A teljes száradási idő 3-4 napot is igénybe vehet. Amíg puhák, ne nyúljuk hozzájuk, mivel könnyen törhetnek, repedezhetnek.


Ízlésünknek megfelelően, pár csepp illóolajat is cseppenthetünk a masszába!

Gyerekekkel együtt is készíthetjük, nagyon élvezik! :)


 

 

<<< vissza