FejlécképFejlécképFejléckép
Meridián Biobolt webáruház Kövess minket aközösségi médiában is! Facebook Googel+ YouTube Twitter

Hírlevél feliratkozás Ajándék ötletek Videók

TOP 10

No. 3

Bioextra Echinacea csepp 50 ml

1.470 Ft

 

No. 4

Jó közérzet C-vitamin 1000 mg 30 db

875 Ft

 

No. 5

Crystal Silver 500 ml

2.995 Ft

 

No. 6

BioTech USA One a Day tabletta 100 db

3.490 Ft

 

No. 7

Ökonet (Biocom) Grapefruitmag kivonat 30 ml

4.195 Ft

 

No. 8

Dr. Steinberger Multi-Fit Ivólé 750ml

1.395 Ft

 

No. 9

Bonavini Lapacho tea 100 g

610 Ft

 

No. 10

Ganoderma + Shiitake instant tea 20 tasak

1.010 Ft

 

A Karácsony illatai

 

Már csak néhány hét és itt a Karácsony. Ha otthonunkat és munkahelyünket is szeretnénk ráhangolni a Karácsony hangulatára, a különféle kis díszítők mellett ne felejtkezzünk el az ilyenkor jellegzetes, különlegesen finom illatú illóolajokról sem.
A illóolajoknak köszönhetően nem csak a hangulatunkat tudjuk befolyásolni, tisztíthatjuk, fertőtleníthetjük a helyiséget, a szoba levegőjének harmonizálásával pedig nyugodt, kellemes légkört tudunk biztosítani.

 

A Karácsony illatai

 

Melyek a Karácsony jellegzetes illóolajai?

A narancs, a bergamott, a fahéj, a szegfűszeg, a citromverbéna, az édesnarancs, a fenyő és a vanília. Hatásaik párologtatva:


Bergamott: fertőtlenít, serkenti az emésztést, depresszióellenes, javítja a kedélyállapotot, nyugtat, oldja a félelmeket
Citromverbéna: serkenti az emésztést, nyugtat, oldja a stresszt, enyhíti a megfázás tüneteit
Édesnarancs: serkenti az emésztést, nyugtat, depresszióellenes, csökkenti a légúti tüneteket
Fahéj: javítja az emésztést, fertőtlenít, csillapítja a nátha és az influenza tüneteit javítja a közérzetet
Narancs: nyugtat, javítja a közérzetet és a hangulatot, serkenti az emésztést, csillapítja a légúti panaszokat, "derűssé" és "megértővé" tesz
Fenyő: fertőtlenít, frissít, könnyíti a légzést, kedvező hatású kimerültség esetén
Szegfűszeg: fertőtlenít, frissít, javítja a közérzetet, "gondűző", jó hatású a libidóra
Vanília: idegesség- és feszültségoldó, lecsendesíti a haragot, oldja a félelmet és a sikertelenség érzetét, a libidóra is jó hatású


Használhatjuk az illóolajokat önmagukban is, de keverhetünk saját ízlésünknek megfelelő illóolajkeveréket is. Akik viszont nem bízzák a véletlenre ma már többféle termékcsalád Karácsonyi illóolajkeveréke közül választhatnak.

Kiváló illatkombinációk például: 5 csepp narancs, 2 csepp bergamott, 1 csepp fahéj, 1 csepp szegfűszeg, 1 csepp citromverbéna vagy 5 csepp fenyő, 1 csepp fahéj, 1 csepp szegfűszeg, 3 csepp narancs vagy 5 csepp édesnarancs, 1 csepp fahéj, 1 csepp szegfűszeg illóolaja.

Hogyan használjuk ezeket az illóolajokat?

A szoba méretétől függően 5-7 cseppet tegyünk az illóolaj párologtatóba, és hagyjuk, hogy átjárja az egész helyiség levegőjét. Ha nincs aromalámpánk radiátorra helyezett és vízzel töltött edénybe is tehetjük. Légfrissítőt is készíthetünk: pumpás szórófejjel ellátott flakonba töltött vízhez adjunk 10-12 csepp illóolajat, alkalmazás előtt alaposan összerázva permetezzük a légtérbe.

 

illóolajok


Potpourrit is csinálhatunk. Tegyünk egy zacskóba, tálba vagy kis fonott kosárba fahéjrudakat, ánizst, szegfűszeget, szárított narancs- és almakarikákat, kicsi tobozt, diót, mogyorót vagy bármilyen szárított termést, és csepegtessük rájuk az illóolajokat.


<< vissza